Årsmöte 2018

FMK Halland höll sitt årsmöte onsdagen den 28 februari på Restaurang Bäckakrogen i Halmstad. Drygt 30 medlemmar var närvarande. Kvällen inleddes med en enkel kvällsmåltid. Därefter höll Trafikmiljöingenjör Stina Alexandersson, Halmstad kommun, en mycket uppskattad information om kommunens trafiksäkerhetsplan samt utbyggnaden av cykelstråk och den nya södra infarten från E6 till hamnen. Sedan inleddes förhandlingarna av ordföranden Ragnar Lindqwist. Rune Karlsson valdes att leda årsmötet med Ingemar Stenbeck som sekreterare. Såväl ordföranden Ragnar Lindqwist som de tre styrelsemedlemmar som var aktuella för omval fick förnyat förteoende. Verksamhetsplanen och förslaget till budget för 2018 godkändes. Efter mötet hölls den sedvanliga utlottningen, ett av de få lotterier där alla som deltar får välja en vinst.

Utbildning i SBA, Systematiskt Brandskyddsarbete

Lördagen den 14 april samlades 11 medlemmar på Bohusgatan 4 i Halmstad för att under Bengt-Åke Anderssons ledning delta i utbildningen. Vi började med en teoretisk genomgång av vilka risker som finns, om hur bränder vanligen uppstår och hur bränder i ett tidigt skede kan bekämpas med brandsläckare. Därefter bjöds på kaffe och smörgås innan de praktiska övningarna genomfördes. Ute i det fria fick alla deltagarna under Bengt-Åkes överinseende träna på hur man ska närma sig en brandhärd och använda brandsläckaren för att bekämpa elden. Vi tackar Bengt-Åke för en intressant och lärorik eftermiddag!

FMK-dagen 2018

FMK-dagen anordnades lördagen den 19 maj mellan klockan 10.00 - 14.00 i anslutning till Zäta Caravans parkering i Genevad. FMK och Zäta Caravan bjöd på korv med bröd. Deltagarna hade möjlighet att öva på backning med släp eller husvagn. Bengt-Åke Andersson visade och sålde sjukvårdsmaterial. Flera besökare provade elcyklar från Elhjulingen och provkörde VW Golf och VW Tiguan Allspace, som Motor Halland hade lånat ut. Detta var mycket uppskattat. Medlemsbroschyren delades ut till intresserade besökare.

Se bilder under bildarkiv.

Familjerally

Det planerade familjerallyt den 26 augusti, en utflykt med bil i trakterna kring Oskarström/Åled, fick tyvärr ställas in eftersom det inte lockade några deltagare.

 

Några av de aktiviteter som genomfördes under 2017.

 

Resa till Johannamuséet 24 september 2017.

Vi var 20 personer som reste med Sennans Buss från Arenahallen klockan 09.00. Första stoppet var på Erikslund i Ängelholm, där vi serverades förmiddagskaffe med god ost- och skinkfralla. Efter fikat gick resan vidare till Johannamuséet i Skurup, där vi fick en guidad tur på ca 40 minuter. Därefter fick vi gå fritt i muséet i 20 minuter innan det serverades en god lunch i restaurangen. Resan gick sedan vidare genom Söderåsens vackra naturreservat och eftermiddagskaffe serverades på Skäralids restaurang. Mätta och trötta anlände vi till Arenahallen klockan 18.15 efter en härlig dag med strålande sol. Se bilder i Bildarkiv.

Reflexövning 18 oktober 2017

FMK Halland och föräldrarföreningen på Esperedskolan i Oskarström genomförde den 18 oktober, på kvälllen, en uppskattad reflexövning, där fler än 100 personer deltog i ett 30-tal bilar.
Föräldrar med barn körde Öjarundan som är 6 km lång. 30 figurer hade placerats ut efter vägsträckan, med eller utan reflex, för att se hur svårt det är att upptäcka en person, utan reflex, i mörker.
Efter övningen samlades alla på skolan, där föräldrarföreningen bjöd på grillad korv.
Ansvarig för övningen var Tommy Axelsson från FMK..
Ett stort tack till alla som deltog för att främmja trafiksäkerheten..

HLR-utbildning 28 oktober 2017

Årets sista medlemsutbildning i hjärt- och lungräddning genomfördes till deltagarnas belåtenhet. Bengt-Åke Andersson ställde återigen upp som ledare för utbildningen i sina ljusa och trevliga lokaler. Deltagarna bjöds på fika och fick intyg på att de genomgått utbildningen, Se bilder i bildarkiv.