Vad har hänt hittills under 2017.

Årsmöte

Årsmöte hölls den 15 mars 2017 på Bäckakrogen i Halmstad, där drygt 30 medlemmar hälsades välkomna och bjöds på en god pannbiffsbuffé.
Som ordförande för årsmötet valdes Rune Karlsson, som tog sig an uppgiften på ett mycket bra sätt.
Styrelsen beviljades ansvarsfrihet för det gångna året och såväl verksamhetsberättelse som revisionsberättelse godkändes.
Budget och verksamhetsplan för 2017 fastslogs.
Årsmötet beslutade att göra en stadgeändring och utöka styelsen till 7 personer. Ordförande + 6 ledamöter.
Efter årsmötet anordnades "gratislotteri" med fina vinster.
Dessutom fick deltagarna FMK-pin, isskrapa, däckmönstermätare samt fodral med anteckningsblock och penna.

 

Avrostningskörning med släp

Söndagen den 21 maj genomfördes avrostningskörning med bil och släp på LV6 trafikövningsplats. Övningen gick ut på att fickparkera och backa runt hörn och in i garage. Det var en lyckad aktivetet som sannolikt kommer att genomföras även nästa år. Deltagarna bjöds på kaffe med dopp. Det fanns även möjlighet att få provköra miljöbilen, en Ford Focus som vi fått låna från Bil-Månsson.

 

HLR-utbildning 12 augusti inställdes pga bristande intresse.

 

Resa till Johannamuséet 24 september 2017.

Vi var 20 personer som reste med Sennans Buss från Arenahallen klockan 09.00. Första stoppet var på Erikslund i Ängelholm, där vi serverades förmiddagskaffe med god ost- och skinkfralla. Efter fikat gick resan vidare till Johannamuséet i Skurup, där vi fick en guidad tur på ca 40 minuter. Därefter fick vi gå fritt i muséet i 20 minuter innan det serverades en god lunch i restaurangen. Resan gick sedan vidare genom Söderåsens vackra naturreservat och eftermiddagskaffe serverades på Skäralids restaurang. Mätta och trötta anlände vi till Arenahallen klockan 18.15 efter en härlig dag med strålande sol. Se bilder i Bildarkiv.

 

Reflexövning 18 oktober 2017

FMK Halland och föräldrarföreningen på Esperedskolan i Oskarström genomförde den 18 oktober, på kvälllen, en uppskattad reflexövning, där fler än 100 personer deltog i ett 30-tal bilar.
Föräldrar med barn körde Öjarundan som är 6 km lång. 30 figurer hade placerats ut efter vägsträckan, med eller utan reflex, för att se hur svårt det är att upptäcka en person, utan reflex, i mörker.
Efter övningen samlades alla på skolan, där föräldrarföreningen bjöd på grillad korv.
Ansvarig för övningen var Tommy Axelsson från FMK..
Ett stort tack till alla som deltog för att främmja trafiksäkerheten..

HLR-utbildning 28 oktober 2017

Årets sista medlemsutbildning i hjärt- och lungräddning genomfördes till deltagarnas belåtenhet. Bengt-Åke Andersson ställde återigen upp som ledare för utbildningen i sina ljusa och trevliga lokaler. Deltagarna bjöds på fika och fick intyg på att de genomgått utbildningen, Se bilder i bildarkiv.